Prismatch

Norsk Nettbutikk | Kundeklubb Fordeler
Rask Levering (1-3 Dager)
kom i gang med trening

Komme i gang med trening 8 trinn – en guide

Innholdsfortegnelse

Er du ny innen trening og lurer på hvordan du skal komme i gang med trening?

Vi gir deg her nyttige tips og triks for at du enklere skal kunne klare å komme i gang med treningen.
Det kan være en overveldende oppgave å begynne å trene, spesielt hvis du ikke har gjort det før. Men ikke fortvil! Det finnes mange måter å komme i gang på, og med litt planlegging og konsistens kan du enkelt komme i form og oppnå dine mål.

komme i gang med trening medium 1
Komme i gang med trening 8 trinn - en guide 37

4 punkts plan før du starter med treningen

Før du setter i gang med treningen, er det viktig å sørge for at du har de riktige forutsetningene. Dette innebærer å ha en god plan og å sørge for at du har nødvendig utstyr og klær.

 1. Sett realistiske mål: Det er viktig å ha klare mål for hva du ønsker å oppnå med treningen. Det kan være å gå ned i vekt, øke styrken, forbedre kondisjonen eller bare føle deg mer energisk og fit. Det er viktig å sette realistiske mål for å unngå skuffelser og å holde motivasjonen oppe.
 2. Velg riktig treningsform: Det finnes et utall av treningsformer å velge mellom, så det kan være lurt å prøve ulike former for å se hva som passer best for deg. Noen populære valg inkluderer løping, styrketrening, yoga, tredemølle og gruppetimer. Tenk på hva du liker og hva som passer din livsstil best. Det viktigste er at du finner en form for trening som du liker, slik at du får glede av det og holder deg motivert til å fortsette.
 3. Få med deg en treningspartner: Det kan være motiverende å ha en treningspartner å trene med. En treningspartner kan hjelpe deg å holde fokus og gi deg litt ekstra motivasjon når du trenger det. Det er også morsommere å trene sammen med noen, så det kan være en god måte å holde deg motivert.
 4. Kjøp riktig utstyr: Det er viktig å ha riktig utstyr når du trener. Dette inkluderer klær og sko som passer til aktiviteten du skal drive med. Det er også lurt å ha en god sportsbag som du kan ha med deg alt du trenger når du trener.

8 steg for å komme igang med trening

Når du har forberedt deg på å begynne å trene, er det på tide å sette i gang. Her er noen tips for å komme i gang med treningen på en effektiv måte:

 1. Start sakte
  Det er viktig å starte sakte når du begynner å trene, spesielt hvis du ikke har vært særlig aktiv tidligere. Dette vil hjelpe deg å unngå skader og holde motivasjonen oppe. Begynn med korte økter og øk gradvis intensiteten og varigheten etter hvert som du blir mer komfortabel og styrket.
 2. Varier treningen: Det er viktig å variere treningen for å holde motivasjonen oppe og for å unngå å bli lei. Prøv ulike treningsformer og øvelser, og husk å inkludere både kondisjonstrening og styrketrening i treningsrutinen din. Dette vil også hjelpe deg å unngå tretthet og skader.
 3. Finn en treningsrutine som passer for deg: Det er viktig å finne en treningsrutine som passer for deg og din livsstil. Dette kan bety å trene på ulike tidspunkter av døgnet, eller å trene på ulike dager av uken. Prøv deg frem og finn en rutine som fungerer for deg.
 4. Følg opp treningsøktene dine: Det er lurt å følge opp treningsøktene dine for å se hvordan du utvikler deg og for å sette nye mål. Dette kan gjøres ved å føre en treningsdagbok eller ved å bruke en treningsapp. Dette kan også hjelpe deg å holde motivasjonen oppe ved å se fremgangen din.
 5. Ikke glem å strekke og varme opp: Det er viktig å huske å strekke og varme opp før trening. Dette vil hjelpe deg å unngå skader og gjøre treningen mer behagelig. Start med lett “stretching” og øk gradvis intensiteten etter hvert som du blir varm.
 6. Spis et balansert kosthold: En sunn og balansert kosthold er viktig for å få mest mulig ut av treningen. Sørg for å spise nok proteiner, karbohydrater og fett for å gi kroppen din den energien den trenger. Det er også viktig å drikke nok vann for å holde hydrert under treningen.
 7. Vær tålmodig: Det er viktig å huske at det tar tid å se fremgang når du begynner å trene. Vær tålmodig og fortsett å trene konsist, selv om du ikke ser resultater med en gang. Det kan ta litt tid før du begynner å se fremgang, men det vil komme.
 8. Ikke gi opp: Det er viktig å holde motivasjonen oppe når du begynner å trene. Det kan være enklere sagt enn gjort, spesielt når du føler deg trøtt eller lei. Men husk at det vil være dager hvor du ikke føler deg like motivert, og det er helt normalt. Fokuser på målene dine og husk at trening vil gi deg mer energi og bedre form på sikt.

Oppsummering

Å komme i gang med treningen kan være en utfordring, men det er fullt mulig med litt planlegging og konsistens. Sørg for å ha realistiske mål, velg en treningsform du liker, få med deg en treningspartner og kjøp riktig utstyr. Start sakte, varier treningen, finn en treningsrutine som passer for deg og husk å strekke og varme opp før du trener. Spis et balansert kosthold og vær tålmodig, men ikke gi opp. Med litt hardt arbeid og konsistens kan du enkelt komme i form og oppnå dine mål.

Utstyr til trening – hva du trenger

Godt treningssko

Et par gode treningssko er viktig for å beskytte føttene dine og hindre skader under treningen. Det er lurt å velge treningssko som er spesielt designet for den formen for trening du skal gjøre. For eksempel bør du velge et par løpesko med god støtdemping hvis du skal løpe mye, mens du bør velge et par stabile treningssko med god støtte hvis du skal gjøre mye styrketrening.

Treningssko for dame

Treningssko for herre

Klær som passer for treningen din

Det er viktig å ha klær som passer for den formen for trening du gjør. Velg materialer som puster og tørker raskt, slik at du kan holde deg tørr og komfortabel under treningen. Tenk også på å ha klær som passer for årstiden du trener i.

Klær for dame

Klær for herre

Skal du bruke kosttilskudd?

Det er ingen tvil om at et sunt og balansert kosthold er viktig for å opprettholde god helse og form. Imidlertid kan det være vanskelig å få i seg nok av alle de næringsstoffene vi trenger gjennom maten alene, spesielt hvis du trener mye eller har spesielle ernæringsbehov. I slike tilfeller kan kosttilskudd være en god måte å sikre at du får i deg nok av de næringsstoffene du trenger for å prestere optimalt og holde deg frisk.

Det finnes mange forskjellige typer kosttilskudd som kan være nyttige for de som trener, avhengig av dine individuelle behov. Proteinpulver, for eksempel, kan være et nyttig tilskudd for de som ønsker å bygge muskler eller øke proteininntaket sitt. Aminosyrer, som BCAA (branched chain amino acids) og glutamin, kan også være nyttige for de som trener for å øke muskelvekst og redusere muskelskader.

Det er også mange andre typer kosttilskudd som kan være nyttige for de som trener, inkludert kreatin, beta-alanin, omega-3 fettsyrer og multivitaminer. Det er imidlertid viktig å huske på at det ikke finnes noen enkel løsning for å øke prestasjonen eller få bedre resultater med trening. Kosttilskudd bør alltid brukes som et supplement til et sunt og balansert kosthold, og det er viktig å huske på at de ikke kan erstatte en god kost og regelmessig trening.

Det er også viktig å huske på at kosttilskudd ikke er ment å erstatte en sunt og balansert kost. De bør alltid brukes som et supplement til et sunt kosthold, og det er viktig å sørge for at du får i deg nok av alle de næringsstoffene du trenger gjennom maten du spiser. Hvis du føler at du ikke får i deg nok av et spesielt næringsstoff gjennom maten du spiser, kan det være lurt å snakke med en lege eller ernæringsfysiolog for å se om et kosttilskudd kan være en løsning.

Det er også viktig å huske på at det ikke finnes noen enkel løsning for å øke prestasjonen eller få bedre resultater med trening. Det krever hardt arbeid, disiplin og regelmessig trening for å se resultater. Kosttilskudd kan være en god måte å sikre at du får i deg nok av de næringsstoffene du trenger for å prestere optimalt og holde deg frisk, men de kan ikke erstatte hardt arbeid og regelmessig trening.

Produkter

Tilbehør

Det finnes mange andre ting som kan være nyttige å ha med seg når du trener. Dette kan for eksempel være håndklær, vannflasker.

Del posten:

Rellaterte poster