Prismatch

Norsk Nettbutikk | Kundeklubb Fordeler
Rask Levering (1-3 Dager)
kosttilskudd under trening

Kosttilskudd for trening

Innholdsfortegnelse

Riktig bruk av kosttilskudd er av stor betydning for å få mest mulig ut av treningen. Vi vil forklare deg mer om hva produktene kreatin, protein og BCAA gjør.

kosttilskudd protein 1
Kosttilskudd for trening 3

Kreatin, protein og BCAA som kosttilskudd. Når bør du bruke det?

Det er viktig her å være bevist hva du skal få ut av treningen. Er målet å gå ned i vekt, eller om skal du bygge muskler. Om du skal bygge muskler og volum så bruker man kreatin, men om du skal gå ned i vekt så bruker man ikke kreatin. Mens proteintilskudd er noe man bruker uavhengig om du skal gå opp eller ned i vekt.

Hvorfor bruke Kreatin?

Kreatin tar du ca 30 minutter før din kortvarig trening. Det er for deg som ønsker å øke muskelmasse eller prestere i en kort periode.

kosttilskudd produktet Kreatin kommer av det kjemiske navnet metylguanidinoeddiksyre. Kreatin er laget av tre aminosyrer kalt argin, glysin og metione. Leveren vår klarer selv å sette sammen disse aminosyrene til kreatin, men man kan også innta dette som et kosttilskudd eller igjennom kosthold. Noen av matvarene du får i deg kreatin av er i fisk og kjøtt.

Om du ønsker å bygge muskler og styrke så vil kroppen ha bruk for mer kreatin enn det man som regel får i seg av vanlig kosthold. Om du driver med kortvarig trening som intervaller, eller styrketrening vil kreatin ofte gi det god effekt. Kreatin gir det økt kapasitet for korte og harde økter, det tilfører kroppen mer energi og muskelcellene vil trekke inn mer vann slik at de bygger kjappere. Som da får musklene til å vokse kjappere enn om du ikke hadde tilført kroppen ekstra kreatin, i alle fall i starten av treningsøkten.

Det er viktig å merke seg at ca 30% vil ha liten eller ingen effekt av kreatin. Dette kommer ofte av at kreatinfosfat-lagrene allerede er fulle. Kostholdet og treningen har allerede fått den maksimale mengden med kreatin som musklene kan lagre.

Hvorfor ta kosttilskudd av protein?

Protein er molekyler som består av flere hundre aminosyrer, og 22 av disse aminosyrene er livsnødvendig. Mange av disse kan kroppen selv omforme etter behov, mens 8-9 aminosyrer må vi selv få tilført gjennom maten.

Vi anbefalt at du får i deg 1gram protein per kilo du veier. Veier du altså 70kg så vil du trenge 70gram protein om dagen. Dette vil du ofte få i deg av et vanlig godt kosthold. Du finner proteiner i blant annet, egg, kjøtt, fisk og melkeprodukter. For de som trener er det anbefalt å få i seg opp mot 2gram per kilo, så veier man 70kg bør man da altså få i seg ca 140gram protein om dagen. Å da vil det være større behov for å ta protein som kosttilskudd. Dette for at du skal vedlikeholde eller bygge muskler, musklene trenger proteiner for å god vedlikehold og bygging.

Hva er BCAA og hvorfor bruker man det?

Anbefalt 10-15 minutter før trening. Tilfører mer energi til musklene og bedre uttelling.

BCAA er en fortkolse for branched-chain amino acids og er det engelske ordet for en aminosyrene leucin, isoleucin og valin. Disse oksideres i musklene under trening. Disse tre aminosyrene brukes til å bygge muskelvevet. De inneholder hele 30% av totalvolumet i muskelvevet.

Under hard trening så brytes muskelfibrene ned. Men ved å tilføre kroppen kosttilskudd av BCAA i forbindelse med trening så vil du fremskynde restitusjonen. Dette gir musklene dine økt energi mens du trener og på den måten dannes musklene mer effektivt. Du kan da trene med større innsats og få bedre uttelling av treningen.

trening vektloft 1
Kosttilskudd for trening 4

Husk at kosttilskudd ikke skal erstatte vanlig kost. Det er viktig å ha et vanlig godt kosthold både om man tar eller ikke tar noen av disse kosttilskuddene.

Del posten:

Rellaterte poster