Prismatch

Norsk Nettbutikk | Kundeklubb Fordeler
Rask Levering (1-3 Dager)
Padel tennisbane

Padel regler, en omfattende guide til padel tennis

Innholdsfortegnelse

padel tennis
Padel regler, en omfattende guide til padel tennis 18

Padel, en sport som har tatt verden med storm, er en fascinerende blanding av tennis og squash. Denne racketsporten, kjent for sin tilgjengelighet og engasjerende spilldynamikk, har raskt blitt en favoritt blant idretts entusiaster over hele verden. Fra å være en liten kjent aktivitet, har padel vokst til å bli en av de raskest voksende idrettene, spesielt populær i land som Spania, hvor den kun overgås av fotball i popularitet.

Padel skiller seg fra andre racketidretter gjennom sitt unike sett med regler og utstyrsbruk, noe som gjør det både spennende og lett å ta til seg for nybegynnere. Enten du er en erfaren padler spiller eller bare nysgjerrig på denne stadig mer populære sporten, vil denne guiden gi deg en dyptgående forståelse av padle reglene og hvordan spillet fungerer.

Selv om det offisielt er kjent som “padel”, er det ikke uvanlig å høre sporten referert til som “padel tennis”. Dette navnet har oppstått på grunn av de slående likhetene padel har med tennis, både i spillets natur og noen av reglene. Navnet “padel tennis” brukes ofte uformelt og er populært blant spillere og entusiaster. Selv om det ikke er den offisielle betegnelsen, gir bruken av “tennis” i navnet en umiddelbar forståelse av noen aspekter av spillet, spesielt for de som allerede er kjent med tennis.

Hurtigregler

Banen

 • Størrelse: 10 x 20 meter.
 • Vegger: Glassvegger og nettinggjerder rundt banen.

Utstyr

 • Racket: Uten strenger, med perforert slagside.
 • Ball: Ligner en tennisball, men er mykere og litt mindre.

Spillets Gang

 • Ballen må først sprette på motstanderens side før den kan treffe en vegg.
 • Ballen kan bare sprette en gang på din side.
 • Ballen kan slås som en volley eller etter at den har sprettet på en vegg.

Serve

 • Underhåndsslag, i eller under midjehøyde.
 • Må stusses i bakken bak serverens egen serverute.
 • Skal gå diagonalt og sprette i motstanderens serverute.

Poengregning

 • Samme som tennis: 0, 15, 30, 40, game.
 • Ved 40-40, vinn med to poeng for å sikre gamet.
 • Sett vinnes av første spiller/lag til 6 game, med tiebreak ved 6-6.

Vegger

 • Ballen kan sprette opp i glassveggen etter at den har truffet bakken.
 • Ballen er fortsatt i spill hvis den spretter i bakken og deretter opp på nettinggjerdet (gjelder ikke ved serve).

Spesielle Situasjoner

 • Ballen er ute hvis den slås direkte i din egen nettingvegg.
 • Spillere kan løpe ut av banen for å returnere baller som går ut.

Historien og Utviklingen av Padel tennis

Padels historie er like interessant som spillet selv. Denne idretten så dagens lys på 1970-tallet, og siden da har den gjennomgått en bemerkelsesverdig utvikling. I 1991 ble International Padel Federation etablert, et skritt som markerte en ny æra for sporten. Med standardiserte regler og en økende internasjonal interesse, ble padel raskt en global attraksjon.

Siden det første verdensmesterskapet i 1992, har padel vunnet hjerter verden over. Dette har mye å gjøre med spillets særegne natur og den perfekte balansen mellom fysisk utfordring og underholdningsverdi. Pendelbanen, som måler 10 x 20 meter, er mindre enn en tennisbane, men større enn en squashbane. Den er unikt utformet med glassvegger som er 2,5 meter høye, toppet med 1 meter høye gitter, som er sentrale elementer i spillet.

Grunnleggende om Padel

Padel er en idrett som kombinerer elementer fra både tennis og squash, og tilbyr en unik og dynamisk spillopplevelse. Spillets grunnleggende er enkle å forstå, noe som gjør det tilgjengelig for spillere på alle nivåer.

Padelbanen

Banen er et av de mest særegne aspektene ved padel. Den måler 10 meter i bredden og 20 meter i lengden, omgitt av vegger laget av glass og nettinggjerder. Disse veggene er ikke bare en fysisk begrensning, men en integrert del av spillet. Ballen kan sprette av disse veggene, noe som skaper en spennende og uforutsigbar dimensjon i spillet.

padel tennis bane størrelse
Padel regler, en omfattende guide til padel tennis 19

Racket og Ball

I padel tennis brukes en spesiell type racket, forskjellig fra de med strenger som brukes i tennis. Padel Rackets er laget av et komposittmateriale og har en perforert slagside, noe som påvirker både kraften og teknikken i slagene. Ballen er også litt annerledes; den ligner en tennisball, men er mykere og marginalt mindre. Dette gjør spillet langsommere enn tennis, og gir spillerne mer tid til å reagere.

Spillets Natur

Padel er et spill som krever både strategisk tenkning og fysisk dyktighet. Takket være de mindre bane dimensjonene og bruk av vegger, blir spillerne oppfordret til å fokusere mer på ballkontroll og presisjon enn ren kraft. Dette aspektet av spillet gjør det spesielt attraktivt for spillere i alle aldre og ferdighetsnivåer.

Padel Regler: En Detaljert Gjennomgang

For å mestre padel, er det essensielt å forstå de spesifikke reglene som definerer spillet. Disse reglene bidrar til padels unike karakter og spillmekanikk.

Spilleregler

I padeltennis, etter at ballen har blitt servet, må den først sprette på motstanderens side før den kan treffe en vegg. Dette grunnleggende prinsippet skaper en taktisk dybde i spillet. Spillere kan slå volleys (treffe ballen før den berører bakken), og de kan også treffe ballen etter at den har sprettet på en vegg. Men husk, ballen kan bare sprette én gang på din side, og den kan bare bli slått én gang før den må sendes tilbake over nettet.

Serve

Serven i padel er unik og skiller seg markant fra tennis. Den skal alltid utføres underhånds og på et nivå i eller under midjehøyde. Ballen må sprettes på bakken bak serverens egen serverute, innenfor et område avgrenset av midtlinjen og sideveggen. Serven må gå diagonalt til motstanderens serverute og er gyldig dersom den spretter opp i motstanderens glassvegg. Hvis den derimot treffer nettinggjerdet direkte, anses serven som ugyldig. Hver spiller har to forsøk på å utføre en gyldig serve.

Padel tennis serve regler
Padel regler, en omfattende guide til padel tennis 20

Poengberegning

Poengsystemet i padel er identisk med tennis. Et sett består av flere game, og hver game følger en poengtelling som starter på 0 og går via 15, 30 til 40. Vinner man et poeng på 40-40 (deuce), må man vinne et til for å sikre spillet. Et sett vinnes av den første spilleren eller laget som når 6 game, men ved en stilling på 5-5, må man spille til 7 game. Ved 6-6 spilles et tie break, der førstemann til 7 poeng vinner, forutsatt at de leder med minst to poeng.

Bruk av Veggene

Veggene legger til en unik vri i padel. Spillere kan la ballen sprette opp i sin egen glassvegg etter at den har truffet bakken. Det er også lov å slå ballen via egen vegg for å sende den over nettet. Hvis ballen spretter i bakken og deretter opp i nettinggjerdet på motstanderens side, er den fortsatt i spill, men dette gjelder ikke ved serven. Hvis du slår ballen direkte i din egen nettingvegg, taper du poenget.

Særlige Situasjoner

Det er spesielle situasjoner som kan oppstå i padel, som når ballen spretter og går ut av banen. I slike tilfeller har motstanderlaget muligheten til å løpe ut av banen for å returnere ballen. Denne typen spillelementer tilfører en ekstra spenningsfaktor og krever både fysisk smidighet og strategisk tenkning.

Taktikk og Spillstrategier i Padel

Selv om padel er enkelt å starte med, krever det strategisk spill og taktisk tenkning for å mestre det. Her er noen grunnleggende taktikker og tips som kan forbedre ditt spill.

Grunnleggende Taktikker

 • Posisjonering og bevegelse: God posisjonering på banen er nøkkelen til et godt spill. Spillere bør alltid være klare til å flytte seg og tilpasse seg ballens bevegelse. Koordinasjon med partneren er også essensielt i dobbeltspill.
 • Bruk av veggene: Å lære seg å bruke veggene effektivt kan gi en betydelig fordel. Baller som spretter av veggene kan være vanskelige å forutsi, og dermed skape utfordringer for motstanderen.
 • Servespill: En god serve kan sette tonen for resten av poenget. Variasjon i servene og å utnytte hele bredden av serveruten kan være effektive strategier.

Tips for Nybegynnere

 • Fokus på Ballkontroll: Som nybegynner er det viktig å fokusere på å slå kontrollerte slag, heller enn å gå for kraft. Dette vil bidra til mer konsistent spill og bedre poengoppnåelse.
 • Lær regelverket: Å ha en solid forståelse av reglene vil ikke bare gjøre deg til en bedre spiller, men også bidra til å unngå vanlige feil.
 • Praksis med veggene: Å øve på å returnere baller fra veggene kan dramatisk forbedre ditt spill, ettersom dette er en unik del av padel.
YouTube video

Forbedring for Viderekomne Spillere

 • Analyser motstanderne: For mer erfarne spillere er det nyttig å observere og analysere motstandernes spillestil og tilpasse strategien deretter.
 • Forbedre Fotarbeidet: Godt fotarbeid er avgjørende for å være effektiv på padelbanen. Rask og smidig bevegelse kan gjøre stor forskjell.
 • Utvikle Varierte Slag: Å ha et bredt spekter av slag, inkludert spinnskudd og drop shots, vil gjøre deg mindre forutsigbar og vanskeligere å spille mot.

Padel Etikette og Sportens Ånd

Padel er ikke bare en fysisk utfordrende sport, men også en som verdsetter god sportsånd og etikette. Disse prinsippene er viktige for å opprettholde et positivt og respektfullt miljø på banen.

Viktigheten av Fair Play

 • Respekter reglene: Å kjenne og respektere spillets regler er grunnleggende for fair play. Det bidrar til en rettferdig og ordnet spillopplevelse for alle involverte.
 • Respekter motstandere og partnere: God sportsånd inkluderer respekt for både dine motstandere og din partner. Dette innebærer å anerkjenne gode slag og være ærlig med poeng.
 • Unngå Negative Holdninger: Unngå å vise frustrasjon eller sinne på banen. Opprettholde en positiv holdning, selv under press.

Etiketteregler på Padelbanen

 • Oppmøte og Forberedelser: Kom i tide til spill og sørg for at du har alt nødvendig utstyr. Det er også viktig å varme opp riktig for å unngå skader.
 • Kommunikasjon: Kommunikasjon er viktig, spesielt i dobbeltspill. En klar og respektfull kommunikasjon med partneren din kan forbedre spillet betydelig.
 • Ryste Hender: Etter kampen er det vanlig skikk å ryste hender med motstandere og partnere som et tegn på god sportsånd.

Sportens Ånd

 • Spill for glede og mestring: Husk at hovedmålet med padel er å ha det gøy og oppleve mestring. Konkurranser er viktige, men glede av spillet bør alltid være i sentrum.
 • Vær en god rollemodell: Spesielt for yngre spillere, er det viktig å vise god atferd og være en positiv rollemodell både på og utenfor banen.

Padel er en spennende og engasjerende sport som kombinerer elementer fra både tennis og squash, og tilbyr en unik spillopplevelse. Denne idretten har vokst i popularitet takket være sin tilgjengelighet og det dynamiske spill formatet som tiltrekker spillere på alle nivåer.

Oppsummert, er padel en sport med klare og spesifikke regler som omfatter alt fra spillmekanikk og utstyrsbruk til poengberegning og bruk av banen. Forståelsen av disse reglene er sentral for å nyte spillet fullt ut og konkurrere effektivt. Samtidig er taktikk og spill strategi viktige aspekter som skiller nybegynnere fra mer erfarne spillere.

Ved å følge padels etikette regler og vise god sportsånd, bidrar spillere til et positivt og inkluderende miljø, noe som er essensielt for sportens vekst og popularitet. Det er denne kombinasjonen av konkurransedyktig spill, fysisk aktivitet og sosial interaksjon som gjør padel så tiltalende.

Padel tilbyr en unik mulighet til å delta i en fysisk aktivitet som er både underholdende og utfordrende. Enten du er en erfaren spiller eller helt ny til sporten, har padel noe å tilby. Så ta racketen din, finn en padlebane, og opplev selv hvorfor denne sporten har blitt en global sensasjon.

Se vårt utvalg av padel tennis klær

Viser 1–12 av 19 resultater

 • Opprinnelig pris var: kr 1448.Nåværende pris er: kr 1298.
 • Opprinnelig pris var: kr 898.Nåværende pris er: kr 808.
 • Opprinnelig pris var: kr 548.Nåværende pris er: kr 499.
  Størrelser
 • Opprinnelig pris var: kr 798.Nåværende pris er: kr 699.
  Størrelser
 • Opprinnelig pris var: kr 398.Nåværende pris er: kr 349.
  Størrelser
 • Opprinnelig pris var: kr 698.Nåværende pris er: kr 399.
  Størrelser
 • Opprinnelig pris var: kr 749.Nåværende pris er: kr 499.
  Størrelser
 • Opprinnelig pris var: kr 699.Nåværende pris er: kr 599.
  Størrelser
 • Opprinnelig pris var: kr 799.Nåværende pris er: kr 669.
  Størrelser
 • Opprinnelig pris var: kr 349.Nåværende pris er: kr 299.
  Størrelser
 • Opprinnelig pris var: kr 598.Nåværende pris er: kr 499.
  Størrelser
 • Opprinnelig pris var: kr 449.Nåværende pris er: kr 359.
  Størrelser

Viser 1–12 av 19 resultater

Del posten:

Rellaterte poster