Prismatch

Norsk Nettbutikk | Kundeklubb Fordeler
Rask Levering (1-3 Dager)
treningsklær dame og herre

Nr.1 Guide til å velge riktig treningsklær

Innholdsfortegnelse

Å velge de riktige treningsklærne kan være like viktig som valget av treningsprogram. Riktig klær kan påvirke ytelsen din, gi deg komfort og selvtillit, og bidra til å forebygge skader. Denne guiden vil hjelpe deg med å navigere i det store utvalget av treningsklær for dame og herre, og gi deg tips om hva du bør se etter når du kjøper nye treningsklær om de skal være billige eller dyre

T-skjorter

t skjorter trening
Nr.1 Guide til å velge riktig treningsklær 11

En grunnleggende del av treningsgarderoben er trenings-T-skjorter. Det er et bredt utvalg av stoffer, passformer og design tilgjengelig, så det er viktig å vite hva du skal se etter.

Stoff: Moderne trenings-T-skjorter, som ICIW Training T-shirt og Under Armour Tiger Tech 2.0 T-Shirt, er laget av tekniske stoffer designet for å gi maksimal komfort under trening. Disse stoffene, som polyester, nylon og spandex, er kjent for sine fukttransporterende egenskaper. De trekker svette bort fra huden og hjelper til med å holde deg tørr og komfortabel. Hvis du svetter mye, kan du vurdere klær med anti-odor-teknologi for å holde deg frisk under trening. Et eksempel på en produsent som bruker denne teknologien er Under Armour, som tilbyr klær med sin “Anti-Odor” -teknologi. De hevder at denne teknologien forhindrer vekst av mikrober som forårsaker lukt, noe som hjelper klærne til å lukte friskere lenger.

Passform: Når det gjelder passform, kommer det mye ned til personlig preferanse og treningsstil. T-skjorter bør gi deg god bevegelsesfrihet og ikke være for stramme eller for løse. De skal være lange nok til at de ikke hever seg når du løfter armene, men ikke så lange at de kan bli fanget i utstyr. Hvis du løfter vekter, kan en tett passform være fordelaktig for å se muskelformen og sikre riktig form.

Design: Design spiller også en rolle. Reflekterende detaljer kan være nyttige for utendørs trening i svakt lys, mens lommer kan være praktiske for å bære nødvendige småting. Vurder også halsen. Noen foretrekker en rund hals for maksimal dekning, mens andre foretrekker en V-hals for ekstra pusteevne.

Tights

tights trening
Nr.1 Guide til å velge riktig treningsklær 12

Tights er en annen treningsgarderobe must have, spesielt for de som driver med løping, yoga, sykling og annen cardio.

Stoff: Akkurat som T-skjorter, bør treningstights være laget av fukttransporterende materialer for å holde deg tørr. ICIW Training Tights og Under Armour HG Compression Shorts er gode eksempler på dette. Noen tights, som Under Armour HG Compression Shorts, tilbyr også kompresjonselementer. Dette kan forbedre blodsirkulasjonen, redusere muskelvibrasjon og hjelpe til med restitusjonen etter treningen.

Passform og Design: Når det kommer til passform, bør tights sitte godt på kroppen uten å være for stramme eller for løse. De skal gi god støtte uten å begrense bevegelsene. En høy midje kan gi ekstra støtte og dekning, mens en lav midje kan være mer behagelig for noen aktiviteter. Designfunksjoner som flate sømmer kan redusere gnissing og irritasjon, mens mesh materiale kan gi ekstra pusteevne.

Shorts

shorts trening
Nr.1 Guide til å velge riktig treningsklær 13

For de som foretrekker et luftigere alternativ til tights, er treningshortser et utmerket valg.

Stoff: Treningshorts bør være lette og pustende for å holde deg kjølig. Materialer som polyester og nylon er populære valg på grunn av deres holdbarhet og fukttransporterende egenskaper. ICIW Training Stripe Shorts Men og Under Armour Vanish Woven 8in Training Shorts for herre er gode eksempler.

Passform og Design: Når det gjelder passform, bør shorts være romslige nok til å gi god bevegelsesfrihet, men ikke så store at de kan bli fanget i treningsutstyr. En elastisk midjestropp eller snøring kan hjelpe til med å sikre en sikker passform. Lommer kan være nyttige for å bære nødvendige småting, mens innebygde truser kan gi ekstra støtte.

Sports-BH’er

sports bh
Nr.1 Guide til å velge riktig treningsklær 14

For kvinner er en sports-BH en av de mest kritiske delene av treningsgarderoben. En godt utformet sports-BH kan forbedre komforten, ytelsen og holdningen, og også redusere risikoen for brystskader.

Støtte: Den viktigste funksjonen til en sports-BH er støtten den gir. ICIW Rush BH er et utmerket eksempel på en sports-BH designet for å gi god støtte under middels til høy intensitetstrening. For lavere intensitetstrening, kan en sports-BH med mindre støtte være tilstrekkelig.

Stoff: Som med andre treningsklær, bør sports-BH’er være laget av fukttransporterende materialer for å holde deg tørr og komfortabel. Noen sports-BH’er har også pustende mesh materiale for ekstra pusteevne.

Design og Passform: Det er viktig at sports-BH’en har en passform som er både behagelig og støttende. Justerbare stropper og ryggkrok kan hjelpe deg med å tilpasse passformen. En sports-BH skal sitte stramt, men ikke så stramt at det er ubehagelig eller hindrer pusten.

Topp og Bukser

topper
Nr.1 Guide til å velge riktig treningsklær 15

Når det kommer til treningsbukser og topper, bør du se etter klær som gir komfort, funksjonalitet og er passende til din treningsstil.

Stoff: Tekniske stoffer er også viktige for treningsbukser og topper. ICIW Define Seamless top og Puma EVOSTRIPE Bukse er gode eksempler på treningsklær laget med fukttransporterende materialer. For kaldere vær eller utendørs trening, bør du vurdere varmere hoodies som Puma EVOSTRIPE Full Zip Hoodie.

Passform: Når det gjelder passform, bør treningsbukser og topper gi god bevegelsesfrihet. Bukser skal sitte komfortabelt rundt midjen uten å gli ned under trening, og bena skal ikke være så stramme at de begrenser bevegelsen. Topper bør ikke være for stramme rundt brystet eller armene, og de bør være lange nok til å gi dekning uten å bli fanget i utstyr.

Treningsko – sko til trening

Puma Scend Pro Løpesko Herre
Nr.1 Guide til å velge riktig treningsklær 16

Skotøy er en av de viktigste delene av treningsutstyret ditt. Riktig par sko kan hjelpe deg med å forbedre ytelsen, redusere risikoen for skader og holde deg komfortabel under trening.

Type og Passform: Valget av sko vil i stor grad avhenge av typen trening du gjør. For eksempel er løpesko designet for å håndtere slaget fra løping, mens treningsko har mer fleksibilitet for side-til-side-bevegelser. Skechers Glide Step Swift og Puma Milenio Tech Sneakers er gode eksempler på allsidige treningsko. Når det gjelder passform, bør skoene være romslige nok til å tillate tærne å bevege seg, men ikke så store at føttene glir inne i dem.

Støtte: Støtte er også en viktig faktor. Dette inkluderer bue støtte, hælstøtte og generell demping. Skechers Max Cushioning Elite Step up for dame og Puma Milenio Tech Sneakers for herre tilbyr god støtte og demping.

Sokker

Sokker fra under armour hvit
Nr.1 Guide til å velge riktig treningsklær 17

Selv om de kan virke ubetydelige, kan treningsokker ha stor innvirkning på komforten din under treningen. De kan bidra til å forhindre gnagsår, gi demping, og holde føttene tørre.

Materiale: Bomull er et naturlig, pustende materiale, men det absorberer svette og tørker sakte, noe som kan føre til ubehagelige føtter og gnagsår. Se heller etter sokker laget av syntetiske stoffer som polyester, nylon eller merinoull som har bedre fukttransporterende egenskaper, som Under Armour Heatgear No Show sokker.

Passform: Sokker bør passe godt for å forhindre at de glir ned eller bunches opp, noe som kan forårsake gnagsår. Se etter sokker med en elastisk buestøtte for en sikker passform og ekstra demping for komfort.

Treningsklær for Spesifikke Idretter

icaniwill smash 2 in 1 skirt padel tennis
Nr.1 Guide til å velge riktig treningsklær 18

Noen treningsklær er spesielt designet for bestemte sporter. For eksempel, Padel-entusiaster kan se på ICIW Smash Warm Up Zipper Padel for herre, som er spesialdesignet for sportens krav. Denne jakken er lett, pustende og gir enestående bevegelsesfrihet, noe som er avgjørende for et spill som krever mye bevegelse og fleksibilitet. Eller en ICANIWILL Smash dress padel kjole for dame, som er lett, luftig med god passform og et unikt design.

Vedlikehold av Treningsklær

Det er viktig å ta godt vare på treningsklærne dine for å sikre at de varer så lenge som mulig og fortsetter å yte på sitt beste.

Vasking: Vask treningsklær i kaldt vann for å bevare fargen og beskytte materialet. Bruk et mildt vaskemiddel og unngå blekemiddel og skyllemiddel som kan bryte ned stoffets tekniske egenskaper.

Tørking: Heng klærne dine til tørk i stedet for å bruke en tørketrommel. Varme kan skade de tekniske egenskapene til stoffet og føre til at klærne mister formen.

Lagring: Lagre treningsklærne dine på et kjølig, tørt sted, helst hengende eller lagt flatt for å forhindre rynker og strekk.

Ved å velge riktig treningsklær og ta godt vare på dem, kan du forbedre treningen, forlenge levetiden til klærne dine, og føle deg komfortabel og selvsikker hver gang du trener. Husk at kvalitet er viktigere enn kvantitet når det kommer til treningsklær. Det er bedre å investere i noen få, høykvalitets stykker som passer godt, yter godt og varer lenge, enn å stadig erstatte billige, dårlig lagde klær.


Komprimeringsklær
for trening

Under Armour HG Armour Comp LS
Nr.1 Guide til å velge riktig treningsklær 19

Komprimeringsklær har blitt en populær del av mange idrettsutøveres utstyr. De er stramme, elastiske plagg som legger mildt trykk på kroppen for å fremme blodsirkulasjonen og redusere muskelvibrasjon. Dette kan bidra til å forbedre ytelsen og redusere restitusjonstiden etter trening.

Effekt: En studie publisert i Journal of Strength and Conditioning Research fant at komprimeringsklær kan forbedre utholdenheten ved å redusere muskeltretthet. Andre forskning viser at det kan bidra til å redusere muskelsmerter og stivhet etter trening.

Eksempler: For eksempel, Under Armour HG Armour Comp LS og Under Armour HG Compression Shorts for herre er begge designet for å gi komprimeringsfordelene. De bruker et høyytelsesmateriale som transporterer svette og tørker veldig raskt, samtidig som de gir den kompressjonseffekten.

Styling av Treningsklær

styling treningsklaer
Nr.1 Guide til å velge riktig treningsklær 20

Styling av treningsklær handler ikke bare om å se bra ut – det kan også påvirke hvordan du føler under treningen. Ifølge en studie publisert i Journal of Experimental Social Psychology, kan det du har på deg faktisk påvirke atferden din og holdningen din – et fenomen kjent som “enclothed cognition”.

Tips: Her er noen tips for å style treningsklærne dine:

  1. Koordinere farger: Velg treningsklær i komplementære farger for et stilig, sammenhengende utseende. Du kan gå for en monokromatisk look, eller bruke en nøytral basefarge med fargerike aksenter.
  2. Lagdeling: Lagdeling er en praktisk og stilig måte å kle seg på for trening, spesielt i kaldere vær. For eksempel, du kan sette sammen en ICIW Stride Sweatshirt over ICANIWILL Stride T-shirt DriRelease for herre for en varm og fleksibel look.
  3. Tilbehør: Ikke glem tilbehør! Et godt par treningshansker, en stilig treningspose eller en stilig vannflaske kan legge til den siste finishen på treningsantrekket ditt.

Hvilket stoff er treningsklær?

Materialer i treningsklær og hva du bør se etter. Valget av stoff i treningsklær er avgjørende for komfort og ytelse. De mest populære materialene som brukes i treningsklær inkluderer polyester, nylon, bomull, ull og forskjellige syntetiske blandinger.

Polyester er et av de mest brukte materialene i treningsklær. Det er lett, slitesterkt og motstandsdyktig mot krymping og rynking. Det har også gode fukttransporterende egenskaper, noe som betyr at det effektivt kan trekke svette vekk fra huden og hjelpe den til å fordampe.

Nylon er også et utmerket materiale for treningsklær på grunn av sin slitestyrke og fukttransporterende egenskaper. Det er også svært fleksibelt, noe som gir utmerket bevegelsesfrihet.

Bomull er et annet populært valg, spesielt for mindre intensive treningsøkter. Det er pustende, mykt og behagelig mot huden. Men det absorberer fuktighet, noe som kan føre til at det blir tungt og vått under intens trening.

Ull, spesielt merinoull, er kjent for sine termiske egenskaper og er derfor et utmerket valg for kaldt vær. Det er også naturlig anti-mikrobielt, noe som hjelper til med å forhindre lukt.

Noen treningsklær vil også bruke syntetiske blandinger, ofte en kombinasjon av polyester og spandex eller elastan. Disse klærne kombinerer fukttransporterende egenskaper med ekstra strekk for bedre passform og bevegelsesfrihet.

Mange treningsklær vil inneholde teknologi for å forbedre deres ytelse, for eksempel anti-odor-behandlinger, UV-beskyttelse, eller termiske egenskaper. Disse tilleggene kan gjøre en stor forskjell i hvordan klærne føles og fungerer under treningen.

Sjekk ut denne videoen:

YouTube video
Techingmenfashion er kjent for å kle seg godt, om det er til vanlig eller på trening, her er noen gode tips til å kle seg godt på trening for de spesielt interesserte.

Å velge de riktige treningsklærne kan være en stor forskjell for treningen din. Det kan bidra til å forbedre ytelsen, forlenge levetiden til klærne dine, og hjelpe deg med å føle deg komfortabel og selvsikker. Ved å følge denne guiden, kan du velge treningsklær som ikke bare ser bra ut, men som også passer til dine individuelle treningsbehov. Lykke til på din treningsreise!

Del posten:

Rellaterte poster